top of page

Myytävänä

Kani meiltä.?

Myyn ainoastaan terveitä, hyväluonteisia ja puhdasrotuisia Saksanjättischeck kaneja. Minulle kaikki kanini ovat yksilöitä ja perheenjäseniä, heillä kaikilla on nimet ja omanlaisensa luonteensa. Jokainen kani saa tarvitsemansa hoidon yksilökohtaisesti. Jokaisella kanilla on omanlaisensa tapansa ja rutiininsa. Kasvatan ja harrastan omaksi ilokseni, työn ja perheen ohella. En myy valmiita kasvatuspaketteja aloittaville kasvattajille. Olen tehnyt paljon työtä löytääkseni itselleni hyviä rotupuhtaita jalostuskaneja ja hakenut niitä useasta euroopan maasta. Käytän tällähetkellä kaiken aikani ja tietotaitoni vain ja ainoastaan tämän rodun kasvatukseen, meillä ei ole tällähetkellä muita rotuja. Poikueet ovat tarkkaan suunniteltuja ja sellaisia joista itse haluan poikasen pitää. Kun otat yhteyttä ja olet kiinnostunut kanista kerrothan itsestäsi kaninomistajana ja tulevasta kodista. Kaninostajana sinun on oltava aidosti kiinnostunut kanista ja perehtynyt jo hieman etukäteen jättikaneihin. Jättikaneja ei suositella hankittavaksi ensimmäiseksi kaniksi jo ison koon vuoksi. Eliniäksi odotetaan noin 5vuotta ja aikuispainoksi 6kg tai yli. 

Kanit lähtevät meiltä käsiteltyinä ja tunnistetatuoituina molempiin korviin. Poikaset luovutetaan 10vk ikäisestä alkaen. Poikanen saa mukaansa sukutaulut ja pussukan tuttua ruokaa sekä kasvattajan elinikäisen tuen. Aina saa kysyä jos jokin ruokinnassa tai muussa mietityttää, vastaan mielelläni!

Kasvattini ovat aina tervetulleita takaisin minulle kiireiselläkin aikataululla, esimerkiksi jos elämäntilanne muuttuu äkisti. Pyydän kanista 20€ varausmaksun joka hyvitetään loppuhinnassa. Varausmaksua ei kuitenkaan makseta takaisin jos ostaja itse peruu varauksen. Ainoastaan siitä syystä jos kani sairastuu tai menehtyy alle vuoden ikäisenä. Varausmaksun maksettuasi sinulla on pysyvä varaus valitsemastasi poikasesta tai etuoikeus valita poikanen. Kaninpoikasen hinta on yksivärinen 70€ ja kirjavat 90-110€ kuviosta riippuen. Varaathan tasarahan käteistä mukaasi hakupäivänä. Kaneista tehdään kauppakirjat ja kanit luovutetaan vain täysi-ikäiselle tai huoltajan ollessa mukana. Päävastuu kanin hoidosta on kuitenkin täysi-ikäisellä/huoltajalla. Kaneille tulee mukaan pussukka tuttua ruokaa ja sukutaulut. Leikkaan myös poikasen kynnet ennen luovutusta ja opastan tekemään sen itse. 

Meiltä lähtee useammin kaneja lemmikkikoteihin. Näyttelytasoisia kuviollisia syntyy todella vähän. Esim kolmesta poikueesta voi löytyä yhteensä vain se yksi ihan ok kuviollinen joka jää kotiin. Mikäli myytäväksi asti löytyy mahdollisesti ulkomuotonäyttelyyn kelpaava, en pysty lupaamaan poikasesta menestyjää koska luovutusikäinen poikanen on vielä nuori ja kokojan kehittyvä kani. Kuvio voi hieman muuttua (levitä/siirtyä) kanin kasvaessa tai jos kanin korvat jäävät lyhyeiksi tai paino liian kevyeksi. Kaikki kanit sopivat väristä ja rodusta riippumatta PET eli lemmikkikaninäyttelyihin. 

Suomessa on tavattu RHD kanivirus ensimmäisessä kanilassa Pohjanmaalla ja siitä syystä tulen myös rajoittamaan vieraiden kulkua omaan kanilaani. Tällähetkellä en ota vieraita ollenkaan kanieni alueelle. Tautiriskin ja asiattomien ihmisten vuoksi. 

Täältä löydät lisätietoa kanien viruksesta. 

(Suomen Kaniyhdistys)

(Suomen Kanihyppääjät)

(Suomen Ruokavirasto / Evira)

Suomeen on rantautunut 2020 jälleen kokonaan uusi virus kaneille. Myxomatoosi, Myxo.

(Suomen Ruokavirasto / Evira)

Lue myös lisää mm. jättikanin ruokinta ja hoito, sivulta Saksanjättischeck.

fullsizeoutput_572d.jpeg
IMG_6249.JPG

Aitaus

Teen myös aitauksia myyntiin!  Tilaa olohuoneeseesi sopiva aitaus omilla mitoilla. Jokaisessa kulmassa on hakaset joista aitauksen saa purettua osiin ja yhtä lyhyempää päätyä voi käyttää porttina. Vaihtoehtona myös valkoiseksi maalattu. Myös isomman tarhan rakentaminen saattaa onnistua. Hinnat n.80-200€ Riippuen koosta.

IMG_8639.JPG

Heinävessa 

Heinävessa vessalaatikolla. Kuvassa oleva on pienen kanin kokoa.

Nyt suunnitteilla on tehdä näitä isommille kaneille. Nämä alkaen 50€

Kaninhäkki

Sain tilauksen tehdä kaninhäkin mutta sitten tilaus peruttiin juuri ennen kuin se olisi ollut valmis. Tein tilauksen loppuun ja siitä tuli todella hieno! Näitä on harvoin myynnissä ja tilauksesta varausmaksun kanssa voin tehdä lisää. Koko noin. 160cm x 70cm ja korkeus 150cm. Erikoisuutena tässä on tuplarunko minkä vuoksi kerrokset saa nostettua erikseen. On helpompi siirtää, kuljettaa ja kantaa. n.390€ 

Maalattu uuden asiakkaan toiveesta punavalkoiseksi ja toimitettu kotiin asti. 

IMG_0125.JPG
IMG_4763.JPG
IMG_1621.JPG
IMG_7796.JPG
IMG_0897 2.JPG
IMG_4958.JPG
IMG_9488.JPG
bottom of page